Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | ΣύνδεσηRSS Feed  | 

Comments Off

Muffins μαστίχας

| Συνταγές | 25/03/2016

 

Muffins

 

 

Muffins μαστίχας MasticBest
Για τα muffins:
• 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 100 γρ. ζάχαρη
• 100 ml αραβοσιτέλαιο
• 100 ml γάλα
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. μαστίχας σκόνη. MasticBest
• 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας MasticBest SVK 1931
Για το γλάσο:
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη
• 70 ml λικέρ μαστίχας MasticBest SVK 1931
• χυμός από μισό λεμόνι

• Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με την ζάχαρη και στην συνέχεια, προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το γάλα και το σφηνάκι λικέρ μαστίχας.
• Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και την μαστίχα. Μπορεί να χρειαστούν 1-2 κ.σ. αλεύρι παραπάνω (εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού), οπότε προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να αποκτήσουμε την υφή της ζύμης κέικ.
• Αν οι φόρμες για muffins είναι μεταλλικές, τις βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ή τοποθετούμε μέσα τα ειδικά χαρτάκια, ενώ αν είναι φόρμες σιλικόνης, δεν χρειάζεται αυτή η προετοιμασία.
• Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. Ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, ώστε να βγούν καθαρά.
• Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν σε μια σχάρα και, στην συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας καλά τα υλικά. Το αφήνουμε για λίγο (π.χ. 5 λεπτά), ώστε να πυκνώσει ελαφρά και, στην συνέχεια, γλασάρουμε. Κάτω από την σχάρα με τα muffins τοποθετούμε ένα σκεύος (π.χ. έναν δίσκο), ώστε να συγκεντρώνεται το γλάσο που πέφτει από τα muffins, το οποίο ξαναρίχνουμε επάνω τους.
• Πριν να τα δοκιμάσουμε, αφήνουμε το γλάσο να στερεοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν ετικέτες

  

Διασυνδέσεις χορηγών

Δημοφιλή