Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | ΣύνδεσηRSS Feed  | 

Comments Off

Τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

| Εκδηλώσεις/Εκθέσεις, Νέα/Άρθρα | 18/09/2015

Τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η ιδιαίτερα δημοφιλής οινική εκδήλωση-θεσμός της Θεσσαλονίκης με τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Πρόκειται για την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά» (= Οίνοι Βορείου Ελλάδος) όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα πλέον γνωστά κτήματα και οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, να δοκιμάσει νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές και ακυκλοφόρητες ετικέτες, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, ξηρούς, ημίξηρους, γλυκείς, αποστάγματα και παλαιωμένα αποστάγματα!

Ακόμη, ο επισκέπτης στα ΒορΟινά, έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα κρασιά από τις ζώνες ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), τις περιοχές ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στη βόρεια Ελλάδα αλλά και να συγκρίνει διαφορετικά αμπελοτόπια με οριζόντιες και κάθετες γευσιγνωσίες, από οινοπαραγωγούς της ίδιας περιοχής.

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες:

- Οινογνωσία & γευσιγνωσία – Γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα
- Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
- Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα
- Κυνήγι χαμένου θησαυρού με δώρα για τους νικητές.

Η είσοδος για την εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ποτήρι γευσιγνωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, με την ευκαιρία του τρύγου αλλά και των ΒορΟινών, πραγματοποιήθηκαν σε 38 επιλεγμένα σημεία εστίασης στη Θεσσαλονίκη, 75 διαφορετικές εκδηλώσεις οινογνωσίας-γευσιγνωσίας, με ιδιαίτερα θερμή αποδοχή από το κοινό!

Διοργάνωση: ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.gr – www.wineroads.gr - www.voroina.gr

Πληροφορίες: τ. 2310 281617 και info@wineroads.gr

Πηγή: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν ετικέτες

1335 total views, 1 today

  

Διασυνδέσεις χορηγών

Δημοφιλή