Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | ΣύνδεσηRSS Feed  | 

Comments Off

Σεμινάριο Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων Ι: H.A.C.C.P

| Νέα/Άρθρα, Σεμινάρια | 01/04/2014

haccp kH Bιομηχανία Tροφίμων συνιστά έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας, δείχνοντας αντοχές στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Ταυτόχρονα, ο ισχυρός ανταγωνισμός καθιστά επιβεβλημένο τον καθορισμό προτύπων και διαδικασιών που θα διασφαλίσουν την άριστη τελική ποιότητα των προϊόντων. Ένα από αυτά τα πρότυπα είναι το σύστημα HACCP, καθιερωμένο εδώ και χρόνια στον αγροδιατροφικό τομέα ως προϋπόθεση λειτουργίας των μονάδων εστίασης, καταστημάτων τροφίμων κτλ.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της γνώσης των ενδιαφερόμενων ανθρώπων και φορέων το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Ι: H.A.C.C.P» συνολικής διάρκειας 6 ωρών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση βασικών αρχών υγιεινής και προστασίας των τροφίμων από μολυσματικούς παράγοντες,  η γνώση των κανόνων υγιεινής κατά την παραλαβή, επεξεργασία, αποθήκευση και διακίνηση των τροφίμων, η κατανόηση των αρχών του συστήματος ποιότητας H.A.C.C.P, η εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων και η αντίληψη του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής :
1η Διάλεξη

  • Εισαγωγή στην Ασφάλεια των Τροφίμων
  • Παθογόνοι Μικροοργανισμοί και Τρόφιμα
  • Τροφοδηλητηριάσεις και παρεμπόδισή τους
  • Κίνδυνοι στα τρόφιμα

2η Διάλεξη

  • Βασικές αρχές Ανάλυσης Επικινδυνότητας Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (H.A.C.C.P.)
  • Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
  • Το Εργασιακό Περιβάλλον
  • Πρακτικές καθαρισμού
  • Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών

3η Διάλεξη

  • Εφαρμογές του συστήματος H.A.C.C.P.
  • Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Εισηγήτρια : Ιορδανίδου Μελίνα, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων D.E.S. Msc

Ημερομηνίες διεξαγωγής

  • Πέμπτη 10 Απριλίου 5-7 μ.μ.
  • Παρασκευή 11 Απριλίου 5-7 μ.μ.
  • Σάββατο 12 Απριλίου 11μμ-1μμ

Πού απευθύνεται : •    Σε επαγγελματίες τροφίμων σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εστιατόρια, ξενοδοχεία •    Σε υποψήφιους επαγγελματίες τροφίμων •    Σε νέους που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους εξασφαλίσουν νέες δυνατότητες εργασίας •    Σε γεωτεχνικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις
Οφέλη παρακολούθησης •    Πιστοποιητικό παρακολούθησης •    Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα με απεριόριστη διάρκεια
Κόστος συμμετοχής 30€ ανά Η/Υ για 6 ώρες διαλέξεων + σημειώσεις

Υποβολή αίτησης

Πηγή: eschool.agronomist.gr

Δεν υπάρχουν ετικέτες

1376 total views, 1 today

  

Διασυνδέσεις χορηγών

Δημοφιλή