Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | ΣύνδεσηRSS Feed  | 

Comments Off

Θεσσαλονίκη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογία, την καλλιέργεια και την ανακύκλωση

| Νέα/Άρθρα, Σεμινάρια | 05/03/2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οικολογία, την καλλιέργεια λαχανικών, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος με τίτλο «Ημέρες Σπορείας», διοργανώνει ως την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πόλη στη Θάλασσα», που υλοποιείται με σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Οι «Ημέρες Σπορείας» πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΚΓΕΒΕ)τη Γενική Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας (ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ») και την Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ». Περιλαμβάνουν σειρά ενημερώσεων των μαθητών για θέματα διατήρησης αγροτικής βιοποικιλότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, προετοιμασία σχολικών κήπων για μελλοντική δημιουργία λαχανόκηπων, δωρεάν διάθεση, προς τους μαθητές, σπόρων από ντόπιες και παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και εγκατάσταση κάδων κομποστοποίησης, για τις σχολικές μονάδες που δεν διαθέτουν ήδη, για ιδία φυσική παραγωγή του απαραίτητου λιπάσματος.

Παράλληλα, προγραμματίζονται μελλοντικές εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών προς το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΚΓΕΒΕ), ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές για την Τράπεζα Διατήρησης Γενετικού Υλικού του ΚΓΕΒΕ, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό δειγμάτων φυτικού γενετικού υλικού της χώρας, αποτελώντας αξιόλογη βάση διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας.

Στόχος της δράσης είναι η μελλοντική δημιουργία μικρών τραπεζών σπόρων στα σχολεία, με σκοπό τόσο τη διάθεσή των παραγόμενων σπόρων και φυτών προς τους πολίτες, όσο και τη διαρκή βιωματική εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατήρησης της βιοποικιλότητας και προστασίας του χερσαίου και κατ’ επέκταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε:

«Για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στη νέα γενιά, είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να εξοικειώνονται με το φυσικό περιβάλλον. Οι Ημέρες Σπορείας επιτυγχάνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το σκοπό καθώς οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να προετοιμάσουν τον δικό τους λαχανόκηπο με παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και να μάθουν για την κομποστοποίηση. Η συνεργασία του Δήμου με την εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για να κερδίσουμε το στοίχημα της περιβαλλοντικά ορθής συμπεριφοράς στους αυριανούς πολίτες».

Πηγή: www.econews.gr

Δεν υπάρχουν ετικέτες

1003 total views, 1 today

  

Διασυνδέσεις χορηγών

Δημοφιλή