Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | ΣύνδεσηRSS Feed  | 

Comments Off

Για δυσφήμηση του λακωνικού ελαιολάδου κατηγορεί το οικείο Επιμελητήριο τον ΕΦΕΤ

| Νέα, Νέα/Άρθρα | 05/06/2015

Για δυσφήμηση του λακωνικού ελαιολάδου κατηγορεί το οικείο Επιμελητήριο τον ΕΦΕΤ

Για δυσφήμηση του λακωνικού ελαιολάδου από την είδηση, ότι ο ΕΦΕΤ εντόπισε και απέσυρε νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο φέρεται να παραγόταν στην Λακωνία κάνει λόγο το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επιμελητηρίου έχει ως εξής: “Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ στην οποία γίνεται γνωστό ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας Θράκης – Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «ΜΑΝΗ», συσκευασίας του 1 λίτρου και ημερομηνίας λήξης 30-12-2016, που εμφανίζεται να παράγεται από την ΕΛΑΚ Α.Ε. με έδρα ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και διακινείται από την ΜΑΝΑΚΟΝ Α.Ε., με έδρα το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τεχνητά χρωματισμένο, ως φυτικό έλαιο ξένο προς το ελαιόλαδο.

 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

 

Το Επιμελητήριό μας βεβαιώνει πως δεν υπάρχουν στα μητρώα του και στο ΓΕΜΗ Λακωνικές επιχειρήσεις με τα ανωτέρω στοιχεία και θα απαιτήσει από τους αρμόδιους φορείς τη διεξαγωγή έρευνας και την τιμωρία των υπαίτιων της δυσφήμησης του άριστου λακωνικού ελαιολάδου“.

Πηγή: www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν ετικέτες

866 total views, 1 today

  

Διασυνδέσεις χορηγών

Δημοφιλή