Καλώς ήρθατε, επισκέπτης! [ Εγγραφή | ΣύνδεσηRSS Feed  | 

Comments Off

Γεμιστά

| Νέα/Άρθρα, Συνταγές | 30/06/2015

Συνταγή της Μεταξίας Χανιωτάκη για έξι άτομα στον Άη Γιάννη Αμαρίου

γεμιστά αμάρι Μεταξία Χανιωτάκη συνταγή μαγείρεμα φαγητό

Υλικά

Έξι ντομάτες μεγάλες, ώριμες, δυο πιπεριές, τρία κολοκύθια, τρείς μελιτζάνες, τρείς πατάτες, τρία μεγάλα κρεμμύδια,  ένα ματσάκι μαϊντανός, 200 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 13 κουταλιές σούπας ρύζι.

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και αδειάζουμε την ψίχα από τις ντομάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε στον τρίφτη μαζί με την ψίχα από τα λαχανικά. Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τα υλικά μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο και το ρύζι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αρκετό λάδι, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το υλικό τα λαχανικά. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα κυδωνάτες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε λάδι και ελάχιστο νερό και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο για 1.30’ της ώρας περίπου, ρίχνοντας κατά διαστήματα λίγο ζουμί πάνω από τα λαχανικά.

Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Πηγή: www.madeincreta.gr

Δεν υπάρχουν ετικέτες

1039 total views, 1 today

  

Διασυνδέσεις χορηγών

Δημοφιλή